Direct naar de contentDirect naar de footer

Op deze pagina informeren wij u over alle prachtige kunst die in ons hotel te vinden is.

Alle kunst

 • Alle kunst

  Gobelin behang print op structuur behang

  De stad Deventer komt tot bloei in de middeleeuwen en het behang in de restaurant entree is gebaseerd op gobelins uit deze tijd. Gobelins, of wandtapijten, waren een teken van rijkdom en macht. Als statussymbolen versierden zij de wanden van kastelen en paleizen.

 • Alle kunst

  Frukost

  Een op houtsnede druk geïnspireerd ‘ontbijt’ dessin. De oude ambachten van drukker en waard komen hier met een Scandinavisch tintje samen. De plaatsing refereert aan het decor van oude kruidenierswinkels en sluit aan bij de sfeer van deze ruimte. Het dessin is ontwikkeld door Katarina Stupavska. Creative direction door Marco Bolderheij.

 • Alle kunst

  Met historie bekleed

  Dit is de inspiratie voor een jacquard met Middeleeuws Deventer als uitgangspunt. Textielontwerpster Roos Soetekouw tekende het dessin en liet het in Vlaanderen weven als bekledingsstof. Het resultaat steken we niet onder stoelen of banken!

 • Alle kunst

  Ambachtelijk geknoopt

  De lobby en vide in Hotel Deventer worden opgesierd door grote macramé geknoopte wandkleden, een moderne vorm van gobelins. Macramé is een handwerktechniek waarbij in dit geval speciaal ontwikkelde ‘metallic’ koorden geknoopt worden zodat een dessin ontstaat.

 • Alle kunst

  ‘Bibliotheek’ wand

  Voor de inrichting van deze hotel ‘bibliotheek’ putten we uit het rijke verleden van middeleeuws Deventer. Bekend om de boekdrukkunst, gotische kerken en de Latijnse school maar ook door het Charles Dickens festival. Als teken van een tijd waarin minder gelezen wordt zitten alle verhalen ingesloten in de boeken en verzameld in deze ‘historische’ wand.

 • Alle kunst

  Deventer vanuit de lucht

  Deventer vanuit een ander perspectief. Dit grafische en speelse behang neemt de ruimte over. Het doet eer aan de tijd waarin Deventer een levendig middelpunt was voor internationale ontmoetingen en handel, denk aan Deventer koek en stokvis.

 • Alle kunst

  Kijkend naar Deventer

  Een verstild Hollands panorama. Zittend op een bankje aan de lommerrijke oever van de IJssel kijken we naar de overkant waar we de stad Deventer zien liggen.

  Het dessin is ontwikkeld door Katarina Stupavska. Creative direction door Marco Bolderheij.

 • Alle kunst

  Glas-in-lood

  In de gotische architectuur zijn horizontale lijnen, hoogte en licht inval kenmerkende elementen. Details van ambachtelijke glas-in-lood ramen en middeleeuwse bouwkunst vinden elkaar in dit op het eerste gezicht lichtdoorlatende behang.

 • Alle kunst

  Fresco

  De sierlijke middeleeuwse wandschilderingen in de Berg- of St.Nicolaaskerk in Deventer zijn door de tand des tijds aangetast en grotendeels verdwenen. Dit is de inspiratie voor een behang waarin flarden van het verleden worden gecreëerd door architectonische elementen met glas-in-lood effecten te combineren. Zo ontstaat een hedendaagse ‘wandschildering’.

 • Alle kunst

  Vide

  In de middeleeuwen was de Deventer Brink met zijn jaarmarkten een centrum voor internationale ontmoetingen en handel o.a. in Deventer koek en stokvis. Op twee tableaus zijn waag en kerken gestileerd weergegeven om zo de rijke bouwstijlen van Deventer te benadrukken.

 • Alle kunst

  Eikenblad

  Op dit ‘drieluik’ zien we het eikenblad wat een historisch motief is, een teken van onvergankelijkheid en duurzaamheid. Het komt veel voor in middeleeuwse ambachts- en kunstuitingen maar sluit ook aan op de rijke dessins van de latere Koninklijke Deventer Tapijtfabriek.

 • Alle kunst

  Havezate

  We brengen een ode aan het buitenleven van Deventer en omgeving met havezaten, schuren en stallen.

  Hierin heeft het paard altijd een belangrijke rol vervuld voor werk, transport en status.

 • Alle kunst

  Daventre portu

  Door de gunstige ligging aan de IJssel is Deventer in de middeleeuwen een kruispunt van internationale ontmoetingen en handel.

  Dit dessin is een knipoog naar historische wandkleden en illustreert de handel over water met landen en staten in Noord-Europa en Scandinavië.

 • Alle kunst

  Stoeterij

  Deze vleugel in Hotel Deventer is geïnspireerd op het locale buitenleven met havezaten, schuren en stallen.

  We brengen een ode aan het paard en zijn historisch belangrijke rol voor werk, transport en status.

 • Alle kunst

  De IJssel

  In deze illustratie speelt de IJssel een hoofdrol. Zicht op de middeleeuwse stad en op de rivier waar we de boten van de Deventer roeiclub door het water zien glijden. Tegelijkertijd krijgen we een bijna mythologisch inkijkje in het leven onder water.

 • Alle kunst

  Heraldisch

  In dit dessin is gespeeld met grafische en architectonische vormen die we in middeleeuws Deventer tegen komen. Door het ritme en het gebruik van zachte kleuren krijgt dit behang een eigentijdse en dynamische uitstraling.