Zum Inhalt springenGehe zur Fußzeile

Steden & Dorpen

Naast het prachtige centrum van Deventer, zijn er ook historische dorpjes in de nabije omgeving waar u heerlijk kunt vertoeven. Je struikelt over de geschiedenis maar treft ook unieke boetiekjes en eeuwenoude horeca gelegenheden waar u even tot rust kunt komen. Behalve de historische dorpjes zijn er ook omliggende middeleeuwse hanzesteden als Zwolle, Zutphen en Doesburg waar u een bezoek aan kunt brengen.

Hanzestad Deventer

Hanzestad Deventer

Deventer is een veelzijdige stad, waarbij je kennis maakt met de sierlijke koopmanshuizen en de handelskantoren. Ook shoppen in oude straatjes en een hapje eten op één van de vele pleinen, leent zich uitstekend voor een meerdaags verblijf.

De geschiedenis van het Hanzeverbond heeft z'n sporen achter gelaten en telt dan ook vele historische bezienswaardigheden. In het gehele centrum zie je monumentale panden, historische kerken en eeuwenoude pleinen.

Salland

Salland

Tussen de rivier de IJssel en de Sallandse Heuvelrug ligt een uniek recreatiegebied; Salland. Ontdek de prachtige landschappen en ga heerlijk wandelen of fietsen in één van de mooiste groene regio's. Geniet tijdens je tocht van de Sallandse landgoederen, boerderijen van de sagen en legenden. Maak ook kennis met typische producten producten en gerechten uit deze streek als Sallandse ham en ezelinnenmelk.

  • Raalte

    Het kloppend hart van Salland! Het dorp, bestaande uit 37.000 inwoners, is zeer gastvrij en beschikt ook over een leuk winkelcentrum. Door het afwisselende landschap, van agrarisch platteland tot historische landgoederen, natuur en de heuvels van het Sallandse Heuvelrug is er altijd wat te beleven.

    Er zijn vele feesten en kermissen het gehele jaar door te beleven in Raalte en een bezoekje is dan ook zeker de moeite waard.

  • Hellendoorn

    De unieke omgeving in Hellendoorn bevat een combinatie van avontuur en natuur. Op een half uurtje afstand van Deventer kunt u een heerlijke dag vertoeven en zijn er veel recreatiemogelijkheden. Atractiepark hellendoorn is één van de toeristische trekpleisters voor avontuur met het gehele gezin. De Regge biedt jong en oud daarnaast talloze mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur.

Deventer

Deventer

Deventer is een bezienswaardige stad met monumentaal centrum. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen. De Brink is het grootste stadsplein van Nederland en herbergt diverse monumentale panden en objecten.