Zum Inhalt springenGehe zur Fußzeile
Musea
Musea

Musea

Deventer wordt weergegeven door de rijke culturele geschiedenis en heeft als historische stad dan ook verschillende musea die u kunt bezoeken.

Museum de Waag

Museum de Waag

Museum de Waag bevat een rijk overzicht van objecten uit de stedelijke historie van Deventer. Door middel van de vaste opstelling van de collectie wordt de geschiedenis van de stad in een verhaallijn getoond. Ga mee in de ontwikkeling tot een Hanzestad, de markten, de ambachten zoals Koekbakkers, zilversmeden maar ook de opkomende industrie en stadsuitbreidingen.

  • Speelgoedmuseum

    Het familiemuseum van Deventer. Met meer dan 14.000 objecten is het speelgoedmuseum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.

    Het museum is een leerzame speelplaats voor jonge en oud, waarbij het speelgoed wordt ingezet om verbinding te maken tussen verschillende generaties. Geniet van een leuk dagje uit met het hele gezin.

  • Geert Groote Huis

    Geert Groote is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis en is bekend als grondlegger van de 'Moderne Devotie'. Deze beweging ontstond binnen de middeleeuwse katholieke Kerk aan het eind van de 14e eeuw. Wat gebeurde er in het leven van Geert Groote? Ontdek het in dit museum!

MORE

MORE

Het grootste museum voor Nederlands modern realisme.

Sinds 2015 is het MORE museum geopend waar meer dan 200 meesterwerken van Nederlandse realisten, van de afgelopen 100 jaar, te zien zijn. Top kunst van onder andere Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en meer.

MORE heeft een museumwinkel, een eigen café en oplaadpunten voor e-bikes.